Jeesus on hea karjane

Jh 10:1-5 Tõesti, tõesti, ma ütlen teile, kes ei lähe lambatarasse uksest,
vaid ronib üle mujalt, see on varas ja röövel. Aga kes läheb sisse uksest, on lammaste karjane. Temale avab uksehoidja ning lambad kuulevad ta häält, tema hüüab oma lambaid nimepidi ning viib nad välja. Kui ta on kõik omad välja ajanud, käib ta nende ees ning lambad järgnevad talle, sest nad tunnevad tema häält. Aga võõrale nad ei järgne, vaid põgenevad ta juurest, sest nad ei tunne võõraste häält.

Jeesus mõtles seda, et inimene ise ei saa end muuta Jumala sarnaseks, vaid ainult Jumal saab muuta inimese enda sarnaseks.

Jh 10:9,10 Mina olen uks. Kes iganes läheb sisse minu kaudu, see pääseb ning käib sisse ja välja ning leiab karjamaad. Varas ei tule muu pärast kui varastama ja tapma ja hukkama. Mina olen tulnud, et neil oleks elu, ja oleks seda ülirohkesti.

Jeesus mõtles seda, et Poeg, kes on Jumala sarnane, on uks taevariiki. Ja kes iganes läheb Jumala juurde, see läheb sinna Poja kaudu, sest Jumala juurde viib vaid üks tee ja uks. Kui inimene muudetakse Jumala sarnaseks, siis ta saab minna taevariiki vaid läbi samastumise.

Jh 10:16 Ja mul on veel lambaid, kes ei ole sellest tarast, neidki pean ma juhtima; ja nad kuulevad minu häält ning siis on üks kari ja üks karjane.

Jeesus mõtles seda, et Jumala juurde saab minna sõltumata rahvusest või riigist. Jumal on kõikidele elavatele üks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga